fredag 2. mai 2008

Storveis 1.-maifeiring i Sørreisa

Med både Jens Revold og Anne Marit Bjørnflaten som talere på solidaritetens store dag, måtte det lokale arrangementet i Sørreisa bli både interessant og vellykket.

Et tredvetalls forventningsfulle tilhørere var møtt fram i kulturhusfoajeen der Tor Ivar Olsen fra Fagforbundet kunne ønske velkommen på vegne av arrangementskomiteen.

SV, Ap og Fagforbundet har tradisjon på å få til et godt samarbeid om det lokale 1.-maiarrangementet, og slik ble det dermed i år også - selv om det dessverre ikke ble verken tog, paroler eller korpsmusikk utendørs i godværet denne gangen.

Gumpen-tillitsvalgte Kim Hauglid var dagens første taler. Hauglid holdt en appell, der han oppsummerte historikken bak vinterens forsvarspolitiske 'angrep' på Gumpen - et angrep som ble effektivt slått tilbake takket være fremragende innsats av politikere på både lokalt og nasjonalt nivå - og av et vinterlig fakkeltog som vakte oppsikt langt utenfor Sørreisas grenser.


Sørreisa SV vil i særlig grad takke Bjørn Jacobsen, SVs medlem i forsvarskomiteen, for hans engasjement i denne saka - et engasjement som vi tror ble både tent og 'fyrt opp' ikke minst med hjelp av vinterfaklene i Straumen 11. desember 2007.

Etter Hauglids appell inntok så Anne Marit Bjørnflaten talerstolen. I en inspirert og innholdsrik tale der bl.a. nasjonal og global fordelingspolitikk var én av grunntonene, fikk Anne Marit satt fokus på en rekke av de utfordringer vi står overfor 'både hjemme og ute' - i solidaritetens navn.



SVs Jens Revold, statssekretær for forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland i Kunnskapsdepartementet, fikk æren av å runde av arrangementet med sin tale, der han med stor innsikt spant videre på mange av de trådene Anne Marit hadde trukket fram.

Også i Revold sin tale framsto solidaritet og fordelingspolitikk som et markert og gjennomgående mønster.

Når så også det sosiale aspektet var godt ivaretatt, med allsang, kaffeservering og lotteri til inntekt for Sudan-aksjonen (der forsamlinga kjøpte 'årer' i massevis!) - må det være lov å konkludere:

Årets 1.-maifeiring i Sørreisa ble et både verdig og vellykket arrangement!

Ingen kommentarer: